Kanel och sirapskakor

Serverar: 45 portioner

Tid: 50 minuter

En god kanelkaka

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl farinsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk malen kanel
  • Instruktioner

    Rör smöret mjukt tillsammans med båda sockersorterna och sirapen. Blanda sedan ner resten av ingredienserna. När degen är blandad rullas den ut i längder .Lägg dem i kylen några minuter. Klä plåten med bakpapper och placera rullarna glest. Platta till dem litet och grädda i mitten av ugnen i 190 g ca 10 minuter. Skäres varma i bitar ca 3 cm tjocka. Förvaras torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 5 juli 2012

    Ja dom här siraskakorna var helt underbart goda. Har just smakat en och vill ha fler. En femma från mig får du. Rekommenderas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben