Kanelbullar med blåbär

Serverar: 24 portioner

En annorlunda kanelbulle.

Ingredienser

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 11-12 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk kanel
  • 2½ dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk majsstärkelse
  • Garnering
  • Ägg til pensling
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    Ugnsvärme 200 grader Stöt kardemumman fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut en del i taget till en stor, rektangulär platta som är ca 1 cm tjock. Fyllning: Blanda kanel, smör och råsocker till en krämig fyllning. Bred ut hälften av smörkrämen över degen. Blanda bären med florsocker och majsstärkelse. Strö hälften över degen och rull ihop från långsidan. Skär rullen i 3-4 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Kavla ut resten av degen och upprepa med resterande smörkräm och bär. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. grädda bullarna gyllenbruna långt ner i ugnen ca 10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    emaxen 4 oktober 2008

    Dessa bullar var lättbakade och goda att äta, särskilt idag på kanelbullens dag. Tog med till jobbet idag, de var väldigt uppskattade hos arbetskamraterna.

    intill 19 augusti 2009

    Mycket lättbakade och goda, god smak av blåbären.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben