Kanelbullar med blåbär och mandelmassa

Serverar: 50 portioner

Ett gott mjölkfritt alternativ till vanliga kanelbullar.

Ingredienser

  • 5 dl sojadryck
  • 1 paket jäst för söta degar (röd)
  • 15-17 dl mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • Pärlsocker
  • Fyllning
  • 250 g blåbär
  • 250 g mandelmassa
  • Kanel
  • 100 g margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220°. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan. Rör ner salt, kardemumma och socker. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
    2. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret.
    3. Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar. Låt de jäsa under duk i 30 min. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med de i ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enana 8 mars 2011

    Otroligt goda bullar! Jag glömde margarinet och kanelen i fyllningen men de blev gudomligt goda iaf. Dessa är populära!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben