Kaneldoftande köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Gjorde en supergod köttfärssås. Den inehåller mager nötfärs max 10% fetthalt och kanel.

Ingredienser

  • 600 g mager nötfärs max 10% fetthalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 3 dl finstrimlad vitkål
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 2 brk krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 nypa färsk basilika
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kalvfond
  • 3 stora eller 4 små vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med att strimla vitkålen och fräs den sedan i en rejäl panna i olivoljan tills den mjuknat något.
    2. Tillsätt rödlöken, nötfärsen och tomatpurén. Fräs tills färsen fått ordentlig färg. Häll på de krossade tomaterna, rött vin, oregano, lagerblad, basilika, kanel, kalvfond, salt och peppar.
    3. Låt puttra på svag värme i 1 timma. När såsen kokat klart plockar du upp de två lagerbladen samt pressar i vitlöksklyftorna, rör runt, smakar av.
    4. Serverar med fullkornspasta, quinoa eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben