Kaneldoftande lammfärsbullar med varma grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lammfärs + kanel + russin = oslagbart!

Ingredienser

  • 450 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl sultanrussin
  • 2 förp frysta grönsaker (550 g), t ex Sommargrönsaker eller Herrgårdsgrönsaker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • Till servering
  • 4 msk matyoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs, salt och kanel. Tillsätt russinen. Forma färsen till stora köttbullar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Salta, peppra, pressa över vitlöken och ringla över olivoljan. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Bryn lammbullarna runt om i smöret i en stek panna ca 5-8 minuter. Lägg bullarna i formen bredvid grönsakerna och stek färdigt mitt i ugnen ytterligare ca 5 minuter. Servera med matyoghurten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben