Kanelmuffins med nektariner

Serverar: 6 portioner

Dessa saftiga muffins av amerikansk modell är stora och mäktiga på alla vis. Smaken av kanel, mandel, hallon och nektariner gör dem himmelskt goda.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör, i kuber
  • 2½ dl mörkt muscovadosocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2½ dl gräddfil
  • 2 dl hallon
  • 3 nektariner
  • 1 msk råsocker
  • Tillbehör
  • Muffinspanna för 6 muffins, ca 2 dl st
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln i en mandelkvarn. Blanda mjöl, mald mandel, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
    2. Vispa smör, muscovadosocker och vaniljsocker till en porös och ljus smet. Tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Häll ner gräddfilen i äggblandningen och rör samman. Blanda därefter ner mjölblandningen och hallonen.
    4. Smöra och bröa muffinspannan eller ställ ner pappersformar i fördjupningarna. Fördela smeten i formen.
    5. Kärna ur och dela nektarinerna i klyftor. Stick ner 2-3 klyftor i varje muffins.
    6. Strö till sist över lite råsocker. Grädda muffinsen ca 35 minuter. Låt kakorna svalna i minst 5 minuter innan de serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 12 juli 2011

    De får en 4a av mig - goda, men inte lika fantastiska som jag räknat med ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben