Kantareller med krämigt ägg

Serverar: 6 portioner

En mjuk ugnsbakad äggkräm med stekta kantareller är ett utmärkt sätt att inleda kräftfesten.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl Arla vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
  • 2 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g färska kantareller eller 1 burk à 200 g
  • Krondill
  • Instruktioner

    1. Ugn 150º.
    2. Vispa upp äggen lätt i en bunke. Koka upp mjölk och grädde. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Vänd ner ost och dill, salta och peppra.
    3. Häll i en smord ugnssäker form ca 15x20 cm, grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna lite innan den skärs i bitar.
    4. Ansa och fräs kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar. Servera till ägget och garnera med krondill

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben