Kantarellomelett med bacon och parmesan

Serverar: 4 portioner

Passar bra till kvällsmat eller varför inte när man har lite ont om tid.

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 1 l kantareller
  • Smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g parmesan
  • 8 ägg
  • 8 msk vatten
  • Instruktioner

    Stek baconet knaprigt i stekpanna. Ansa svampen och fräs den i stekpanna så att all vätska försvinner. Tillsätt därefter smör, lök, salt och peppar. Blanda i crème fraiche och vinäger och koka ihop. Vänd i riven parmesan och hälften av persiljan. Vispa ägg och vatten. Tillsätt även lite salt och peppar. Stek fyra små omeletter på medelvärme. När de precis stelnat i mitten, lägg på fyllning och hasa ur pannan ner på tallrik. Strö över bacon och lite persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben