Karamelliserad äppelpaj

Serverar: 8 portioner

Denna lättbakade paj är en fröjd för både liten och stor. Smördegsbottnen är rikligt fylld av äppleklyftor toppade med en härlig karamellrippel.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 kyld smördegsplatta, ca 230 g
  • Fyllning
  • 4-5 äpplen
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl sirap
  • Tillbehör
  • Pajform, ca 25 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en smord pajform med smördeg. Se till att degen ligger tätt mot bottnen.
    2. Gör fyllningen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fördela äppleklyftorna i formen.
    3. Gör garneringen: blanda vispgrädde, råsocker och sirap i en kastrull. Koka blandningen till en kolaliknande konsistens, ca 15 minuter.
    4. Ringla sirapsblandningen över äpplena i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben