Karamelliserad banan med bananfluff

Serverar: 4 portioner

Spännande och mycket gott.. Inte så svårt som det ser ut.

Ingredienser

  • 5 bananer, stora
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung, ekologisk, plus extra att ringla över
  • 200 ml crème fraîche, lätt
  • 200 ml yoghurt, ej smaksatt
  • 1 näve amarettikakor
  • 1 st citron, pressad
  • Instruktioner

    1. Skala 2 bananer och dela på längden. Lägg med snittytan upp på ett ugnsfat och strö över socker. Karamellisera under grilläget i ugnen tills de är gyllenbruna. Låt svalna i några minuter.
    2. Skala och mosa resten av bananerna med gaffel och blanda med pressad citron och honung.
    3. Vispa crème fraichen och yoghurten tills den blir len och tjocknar något. Vänd ned de mosade bananerna och tillsätt hälften av de krossade amarettikakorna.
    4. Ställ de karamelliserade bananerna i 4 glas och skeda över bananblandningen. Strö över resten av kakkrosset och ringla lite honung

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben