Karamelliserad banan på toast

Serverar: 4 portioner

En smarrig dessert som serveras med vaniljglass och toppas med pistagenötter.

Ingredienser

  • 4 skivor toastbröd
  • 2 bananer
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 4 dl vaniljglass
  • 1 dl pistagemandel
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Kanta toastbrödet eller stansa med en rund stans. Stek toasten gyllene i lite smör och avsluta med att strö lite socker över vid stekningen så att brödet karamelliseras.
    2. Skala bananen och dela i mindre bitar. Karamellisera sockret och tillsätt resterande smör, låt bubbla ihop till en kola. Tillsätt bananen och stek till fin färg, avsluta med lite flingsalt.
    3. Toppa toasten med karamelliserad banan, vaniljglass och pistagenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben