Kardemummabröd

Serverar: 3 portioner

Rörde ihop ett bröd som snabbt blev en favorit. I sin enkelhet kanongott med ost och kanske en stor kopp te eller mjölk ;)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl fil
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 1 ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 8 dl lantbrödsmjöl
  • 8 dl vetemjöl + 1-2 dl till utbakning
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt fil, rapsolja, kardemumma, salt, linfrö och russin. Rör om. Tillsätt grahams-, lant- och vetemjöl. Om du använder maskin låt maskinen knåda ihop degen ordentligt 4-5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk 2 tim. Därefter stjäper du upp degen på mjölat bord och arbetar den hastigt och lätt. Forma till tre bröd, gärna i brödform. Låt bröden jäsa i 45 min-1 tim. Grädda lågt i 15 min 250 grader. Knacka på brödet, om det är ihåligt är det klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben