Fru Grills kardemummabröd med äpplen

Serverar: 35 portioner

Många bitar, lätt och snabbt gjort i långpanna.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 3 msk pärlsocker
  • 20 grovhackade sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda sedan ner i äggpöset tillsammans med smör och mjölk. Häll smeten i pannan.
    3. Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över pärlsocker och mandel.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna och skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wwolter 16 december 2010

    Hej där. En underbar god kaka. Det blev många sådana i höst. Wenche

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben