Saftigt kardemummabröd med äpplen
Det här receptet är en skatt från min mormor. Det är väldigt enkelt, och otroligt gott. En favorit i min familj! Kan ätas som mjuk kaka till kaffet eller som efterrätt med lite vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser
Smet
200 gram smör
2 ägg
3 dl farinsocker
8 dl vetemjöl
5 rivna bittermandlar
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
Fyllning
4 äpplen
3 msk pärlsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en långpanna med måtten 30 x 40 cm.
- Skala, om du föredrar, äpplena. Kärna ur och skär i klyftor.
- Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen riktigt pösiga med sockret. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och bittermandel.
- Vänd ner mjölblandningen i äggvispet, tillsammans med smör och mjölk. Häll smeten i pannan. Tryck ner äppelklyftor och strö pärlsocker över.
- Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)