Saftigt kardemummabröd med äpplen

Serverar: 25 portioner

Det här receptet är en skatt från min mormor. Det är väldigt enkelt, och otroligt gott. En favorit i min familj! Kan ätas som mjuk kaka till kaffet eller som efterrätt med lite vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • Smet
  • 200 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 5 rivna bittermandlar
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 3 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en långpanna med måtten 30 x 40 cm.
    2. Skala, om du föredrar, äpplena. Kärna ur och skär i klyftor.
    3. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen riktigt pösiga med sockret. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och bittermandel.
    4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet, tillsammans med smör och mjölk. Häll smeten i pannan. Tryck ner äppelklyftor och strö pärlsocker över.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben