Mjukt kardemummabröd

Serverar: 2 portioner

Detta är min mormors supergoda brödkakor smaksatta med kardemumma. Inte ens vörtbröd passar så bra till cheddar och härlig julskinka som det här goda kardemummabrödet gör.

Ingredienser

  • 75 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 3 1/2 dl vatten
  • 30 g färsk jäst
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 3 msk strösocker
  • 8 dl vetemjöl, ca
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det få en temperatur av cirka 35 grader. Smula jästen och häll över smörvattnet. Tillsätt kardemumman, sockret och mjölet. Arbeta degen cirka 10 minuter.
    2. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa på bakbordet cirka 40 minuter.
    3. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två runda brödkakor, cirka 2 centimeter tjocka.
    4. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och nagga dem väl. Låt bröden jäsa i cirka 45 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader cirka 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben