Kardemummabröd

Perfekt att göra i långpannan. Mycket god smak på brödet.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk smält margarin eller olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och häll i smöret. Värm mjölken fingervarmt och tillsätt i jästen. Låt det lösa sig ordentligt innan Du tillsätter övriga ingredienser. Spara någon dl av mjölet till utbakningen. Låt dem jäsa under duk i ca 30 minuter.
    2. Kavla ut till storlek som en långpanna och skär eller sporra ut bitar som är ungefär 5 x 10 cm. Lägg på bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter.
    3. Stick hål jämnt fördelade över bröden med en gaffel och grädda längst ner i ugnen på 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna ordentligt innan Du äter dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben