Kardemummapannacotta med rårörda hjortron!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott efter maten!

Ingredienser

  • 200 g hjortron, frysta tinade
  • 1 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 10 kardemummakärnor
  • Instruktioner

    1. Rör ihop socker och hjortron och låt stå i kyl minst tolv timmar.
    2. Koka upp grädde, socker och kardemummakärnor, dra av från plattan och låt stå tio minuter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
    3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned bladen i grädden. Sila bort kardemummakärnorna och häll upp pannacottan i fyra portionsformar. Kyl i några timmar. Hit kan förberdas!
    4. Servera pannacottan med hjortronen ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jrna1 30 januari 2014

    Har gjort denna panacotta många gånger och alltid lika uppskattad!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben