Karibisk friterad kyckling

Serverar: 4 portioner

Kan göras på hel kyckling eller delar. Jag tycker den blir bäst på bröstfilé. Den västindiska kryddblandningen som används i receptet finns inlagd under mina recept.

Ingredienser

  • 1.75 kg hel kyckling eller 0.75-1 kg utan ben
  • Västindisk krydda att gnida in kycklingen med
  • 1-2 msk osötat ströbröd att doppa kycklingen i, tillräckligt mycket för att kycklingen skall täckas
  • Solrosolja till fritering
  • Frityrsmet
  • 1 vispat ägg
  • 75 g siktat mjöl
  • 1½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Tips: Jättegod kall som utflyktsmat
    2. Några timmar eller 1 dag i förväg gör man små snitt i skinnet på kycklingens sidor. Gnid in den med västindisk krydda och tryck in kryddningen i snitten. Om kycklingen skall stå längre än 2 timmar bör den förvaras i kylskåp.
    3. Blanda ägg, mjöl och mjölk till en smet. Hetta upp olja 2 cm djupt i en tjockbottnad gryta.
    4. Vispa ytterligare några tag i smeten och doppa kycklingdelarna i smeten och sedan i strösdbröd så de täcks helt. När oljan är mycket het läggs hälften av kycklingeni och friteras 4-8 minuter på varje sida. Bröstbitar behöver 4 minuter, helt bröst 6-7 minuter och halverade lår 5-6 minuter. Servera kycklingen het så snart som möjligt efter tillagning. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben