Karibisk kebab

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Kebab på karibiskt vis :)

Ingredienser

  • Kött
  • Smör/Margarin till stekning
  • 1 liten gul lök
  • ½ dl kokosmjölk
  • Ca 1 kg fläskkött i bitar
  • Rivet skal och saften från en Lime
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 ½ tsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • Lite Getost
  • 1/3 sallatshuvud
  • 2 medelstora morötter
  • 1 ½ dl majs
  • 2-3 tomater
  • 1/3 medelstor gurka
  • 1 dl fint tärnad honungsmelon
  • Kall sås
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk sweet chilisås
  • ½ tsk mild senap
  • Instruktioner

    1. Fräs lök i stekpannan och lägg sedan i köttbitarna. Krydda. Bryn köttet lätt och häll i kokosmjölken och limeskal + saft. Sänk värmen. Under tiden kan du göra salladen.
    2. Riv sallat och morötter och lägg i en skål. dela tomaterna och gurkan i små bitar och blanda i salladen tillsammans med majsen och melonen. Smula sedan osten i salladen. Kolla nu köttet. Har kokosmjölken dunstat sätter du pannan på eftervärme, annars låt vara och vänta till all kokosmjölk är borta. Nu kan du göra den kalla såsen.
    3. Blanda ihop ingredienserna och smaka av.
    4. Lägg upp sallad, kött och en klick sås i liba bröd och servera tillsammans med klyftpotatis.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben