Karibiska fläskkotletter med krämigt limeris

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Gott grillat med smaker från Karibien! Kotletterna kan även bytas ut mot kyckling.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter
  • ½ dl matolja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk mörk rom
  • Havssalt
  • Kokosflingor
  • Ris
  • 4 dl vatten
  • 2½ dl ris
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • ½ dl matgrädde
  • Rivet skal från en lime
  • Pressad saft från en lime
  • Instruktioner

    1. Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Blanda matolja, chilipulver, paprikapulver, rom och en nypa havssalt i påsen.
    2. Knyt ordentligt och vänd köttet i marinaden lite grann. Lägg paketet på ett fat och in i kylen minst en timme.
    3. Koka riset i vatten med buljongtärning i på hög värme. När hälften av vattnet kokat bort sänker du värmen till hälften. Rör om.
    4. När nästan allt vatten är borta och det bara bubblar litegrann i riset tillsätter du limeskal, limesaft och matgrädden.
    5. Rör om då och då i ca 5 minuter. Ta sedan från värmen och på med lock.
    6. Sätt på grillen eller grillpannan (vid stekning använd lite smör annars utesluts detta) och ta fram kotletterna.
    7. Täck bägge sidor av varje kotlett med kokosflingor och grilla.
    8. Servera med valfria grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben