Karibiska grillspett med kokos och limeris samt mango chutney creme fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Nu när det är sommar och grilldags behöver man inte åka utomlands för att kunna njuta av Söderhavets matkultur. Det är enkelt att laga själv.

Ingredienser

  • Spetten
  • 600 g fläskkött i bitar
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk havssalt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk krossad kryddpeppar
  • 2 msk mald ingefära
  • 3 msk pressad lime
  • 4 msk mörk rom
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • Lime och kokosris
  • 5 dl jasminris
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad persilja
  • Mango chutney creme fraiche
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl mango chutney
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden och lägg i en plastpåse tillsammans med köttet. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan de träs på blötlagda spett tillsammans med röd paprika, svamp, körsbärstomat eller vad du föredrar själv.
    2. Skölj riset väl och låt det rinna av. Lägg det i en tjockbottnad kastrull och koka upp med vatten. Sänk värmen till ettan och låt stå i 15 minuter. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt det stå och sjunka in i tio minuter. Tillsätt lime och persilja och rör om.
    3. Rör ihop creme fraiche och mango chutney.
    4. Smaklig måltid :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben