Kassler i krämig sås

Serverar: 4 portioner

Kasslergrytan funkar lika bra till vardag som till fest. Den är inte bara god, den är billig också.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör el margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk senap
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizenaredning
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Servera med
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Strimla kasslern. Skala och skär morötter och palsternackor i stavar. Skala och hacka löken.
    2. Fräs kasslern i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta och lägg i morötter, palsternackor och lök.
    3. Tillsätt mjölk, senap och fond och låt koka i 15 minuter. Red av grytan och koka i ytterligare 3 minuter. Smaka av med peppar och ev mer senap.
    4. Strö över persilja och servera med ris.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben