Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

"Frisk" och god kasslerrätt!

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 4 tomater
  • 1 liten squash (ca 300 g)
  • 1 purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm pepparmix
  • 1 tsk salt
  • 1 burk (2 dl) lätt-creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 50 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Skär kassler, tomater, squash och purjo i tunna skivor. Fräs squash och purjo i matfett några minuter. Varva kassler, purjo, squash och purjo i en ugnsform. Krydda med oregano, peppar och salt. Rör samman creme fraiche och senap. Bred på blandningen. Smula fetaosten över det hela. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter.
    2. Är mättande som den är men du kan servera ris till om du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gittan47 4 mars 2008

    Hej jag har provat din rätt och jag tyckte mycket om den. Men jag fick inprovicera lite gran för du har glömt att skriva in ugnsgraderna. Tomaterna la jag bara över allhihop innan röran, Det blev iallafall väldigt gott hälsningar gittan

    malin_larare 23 oktober 2010

    Det här receptet används flitigt hemma hos oss, himla gott!!

    christincarlsson 1 september 2011

    Jätte god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben