Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod kasslergratäng, med pasta i..

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 300 g pasta (spiraler)
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • Ostsås
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Först sätter du på ugnen på 225 grader.
    2. Sätt pastan på kokning.
    3. Strimla kasslern sedan steker du dom tills dom blir lite gyllenbruna..
    4. Ostsåsen: Rör ut mjölet i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken och häll i redningen. Salta och peppra .Låt koka ihop några min .Ta bort från värmen och vänd ner 3 dl av osten och rör tills den smält.
    5. Varva pastan, kasslern och ostsåsen i en ungsform till sen blir full. Du kan lägga ett litet ost lager överst på toppen.
    6. Man kan även lägga två tomatskivor högst upp om man nu vill det..
    7. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    anluk 9 december 2008

    Jättegodd och jätteenkelt. Jag tillsatte en burk hel svamp också. Dagen efter när jag värmde upp den till lunch var den om möjligt ännu bättre! TAck för ett smidigt och gott recept som passar hela familjen.

    Lisa80 12 april 2009

    En snabb och enkel maträtt! Och väldigt god ska tillägas!=)

    flabban 8 september 2010

    Supergott. Tillsatte anansbitar också. Blandade ihop allt, sås, kassler, pasta och ananasbitarna innan jag hällde det i en form och strödde över osten. Tack för ett mycket användbart recept. (persilja funkar nog bra också, får testa det nästa gång.) Högsta betyg.

    eliza2 5 maj 2011

    hur länge ska den vara inne i ugnen?

    fenne 8 maj 2011

    Den ska vara inne i 25 till 30 min eller tills den har fått en gyllenbrun färg:) Hoppas du kommer att gilla den! Mvh/ Fenja

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben