Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Värd att prova ...

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 400 g kassler
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk matfett
  • 2-3 msk senap
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Dela broccolin i mindre bitar. Koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.
    3. Strimla kasslern.Blanda kassler och broccoli i en ugnssäker form.
    4. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Låt koka i 4-5 min.
    5. Rör i senap och blanda i osten (får sedan inte koka, då blir osten seg).
    6. Häll såsen över kasslern och broccolin i formen. Gratinera i övre delen av ugnen i ca. 10 min. Serveras med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben