Kasslergratäng
Serverar:
4 portioner
Värd att prova ...
Ingredienser
500 g broccoli
400 g kassler
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1 msk matfett
2-3 msk senap
2-3 dl riven ost
Instruktioner
Ugn: 250 grader
Dela broccolin i mindre bitar. Koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.
Strimla kasslern.Blanda kassler och broccoli i en ugnssäker form.
Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Låt koka i 4-5 min.
Rör i senap och blanda i osten (får sedan inte koka, då blir osten seg).
Häll såsen över kasslern och broccolin i formen. Gratinera i övre delen av ugnen i ca. 10 min. Serveras med potatismos.
Liknande recept
Kasslergratäng
4.4
1 h
4
28
Seidis Kasslergratäng
30 min
4
Kasslergratäng med blomkål och broccoli
4.5
30 min
4
10
Kasslergratäng med chilisås
4.4
4
3
Kalasenkel kasslergratäng
4
4
1
Kasslergratäng med ananas
5
50 min
4
3
Festlig kasslergratäng
4.8
4
11
Monikas ris och kasslergratäng á la viktväktarna.
4.2
50 min
4
27
Kasslergratäng med paprikasås, i ugn
4.5
45 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!