kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Smarrig gratäng till fredagsmyset.

Ingredienser

  • 1 st stor kassler
  • 2 nävar Broccoli
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 burk Champinjoner
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor. 2. Gör stuvning på smöret, mjölet, mjölken och grädden i en kastrull. 3. Tillsätt burken med champinjoner och spad i kastrullen med stuvningen. Salta och peppra. 4. Lägg kasslerskivorna i botten på en smord ugnsäker form. Lägg över broccolin. 5. Häll över stuvningen och osten. 6. Grädda i ugn 225C i ca 15-20 min. Servera med antingen potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben