Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Lättlagad gratäng som smakar gott tillsammans med kokt ris eller pressad potatis och sallad.

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 1 purjolök
  • 1 burk konserverad sparris, ca 250 g
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g ädelost
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett. Bottna en smord eldfast form med purjolöken. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Låt sparrisen rinna av men spara spadet. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg dem ovanpå kasslern.
    3. Smula ner ädelosten i creme fraichen och tillsätt sparrisspadet. Vispa samman det. Häll blandningen över kasslern. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över hackade valnötter och hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben