Kasslergratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God gratäng.

Ingredienser

  • Ca 2 kg potatis
  • 1 burk ananasringar
  • Ca 5 hg kassler
  • 1påse riven ost
  • 3-4dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala och strimmla potatisen. Täck en ugnsform med strimmlad potatisen. Lägg sedan finstrimmlad kassler så det täcker potatisen. Dela ananasringarna i bitar täck kasslern med ananasen. Avsluta med ett lager strimmlad potatis och sist osten. Salta och peppra. Slå på önskad gräddsort. 225 grader i ca 1 timme. Täck ev. med folie så osten inte bränns. Låt gratängen vila ca 20-30 minuter före servering. Servera med en enkel sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben