Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Enkelt och så gott!!

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 purjolök
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ msk dragon
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl smakrik riven ost tex grevé
  • Till servering
  • Pressad potatis
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Skär kasslern i skivor. Skölj och skiva purjolöken tunt. Rör ihop matlagningsgrädde med mjöl, dragon och senap. Rör i osten.
    2. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Fördela kasslerskivor på. Häll på grädd- och ostblandningen. Peppra. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills gratängen börjar få färg.
    3. Servera med pressad potatis och blanda en sallad.
    4. Tips! Prova att lägga tunna äppelklyftor mellan kasslerskivorna. Det ger en god frisk smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Majvivan 19 februari 2008

    Mycket lätt och gott, rekommenderas! /majvivan

    ullabernt 28 februari 2008

    Mycket gott! Provlagat till familjen och blir huvudrätt till gästerna nästa kortspelskväll!

    SEAbjrpn 30 juli 2008

    Tack föt receptet skall prova det i helgen Kram SEA

    Kicki8 29 augusti 2008

    Denna hade för kraftig smak av lök och senap i mitt tycke. Kanske om man minskar till 1 tsk och 1/2 lök blir det lagom för mig. Mycket enkelt att laga.

    flabban 4 oktober 2008

    Jättegott. Täckte även med riven ost. Tack för ett bra recept.

    maddes08 26 november 2008

    Mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben