Sätt ugnen på 225°C. Skär kasslern i skivor. Skölj och skiva purjolöken tunt. Rör ihop matlagningsgrädde med mjöl, dragon och senap. Rör i osten.
Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Fördela kasslerskivor på. Häll på grädd- och ostblandningen. Peppra. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills gratängen börjar få färg.
Servera med pressad potatis och blanda en sallad.
Tips! Prova att lägga tunna äppelklyftor mellan kasslerskivorna. Det ger en god frisk smak.
Mycket gott! Provlagat till familjen och blir huvudrätt till gästerna nästa kortspelskväll!
SEAbjrpn30 juli 2008
Tack föt receptet skall prova det i helgen
Kram SEA
Kicki829 augusti 2008
Denna hade för kraftig smak av lök och senap i mitt tycke. Kanske om man minskar till 1 tsk och 1/2 lök blir det lagom för mig.
Mycket enkelt att laga.
flabban4 oktober 2008
Jättegott. Täckte även med riven ost. Tack för ett bra recept.
Mycket lätt och gott, rekommenderas! /majvivan
Mycket gott! Provlagat till familjen och blir huvudrätt till gästerna nästa kortspelskväll!
Tack föt receptet skall prova det i helgen Kram SEA
Denna hade för kraftig smak av lök och senap i mitt tycke. Kanske om man minskar till 1 tsk och 1/2 lök blir det lagom för mig. Mycket enkelt att laga.
Jättegott. Täckte även med riven ost. Tack för ett bra recept.
Mycket god!