Kasslergratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Fick det här receptet av min kompis, uh, va gött!

Ingredienser

  • 4 ½ dl ris
  • 9 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2 rödlökar
  • Ca 200 g svamp (1 liten burk)
  • 500 g kassler
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk curry
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka ris efter anvisning på paketet. Lägg riset i en smord ugnssäker form.
    2. Strimla lök och purjolök. Strö löken över riset. Strö svampen över löken. Stick ner skivad kassler. Smaksätt med svartpeppar.
    3. Vispa grädden. Blanda grädden med majonnäs, chilisås, curry och riven ost.
    4. Bred gräddblandningen över gratängen. Gratinera på fals två ca 20 min i 200º.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nilha 10 november 2009

    Ja, detta var verkligen jätte gott! Passar super som matlådor så nästa gång gör jag dubbel sats! Enligt min smak kan man ha ännu mer svamp i. Jag hade färsk svamp vilket var jätte gott. Absolut en rätt jag kommer laga igen!

    maggan123 1 januari 2010

    kan bara säga supergott,kommer att laga den många gånger.++++++++++++++++++

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben