Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept från en receptbroschyr

Ingredienser

  • 3-4 palsternackor, ca 500 g
  • 200 g kassler skuren i strimlor
  • 1 burk champinjoner i skivor; ca 200 g
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpure
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär dem i skivor. Koka dem i saltat vatten (2 tsk/liter vatten) ca 5 min knappt mjuka. Fördela palsternacksskivorna i en smord ugnssäker form. Lägg kasslerstrimlorna över. Fräs champinjonerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg svampen i formen. Vispa grädden. Tillsätt tomatpurén. Täck alltsammans l formen med tomatgrädden. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 min. Servera tex med råstekt potatis och gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben