Kasslergratäng med mango och ingefära

Serverar: 4 portioner

Kassler med en sås gjord på grädde, senap och färsk ingefära. Enkelt och spännande!

Ingredienser

  • 900g potatis
  • 400g kassler
  • 1 rödlök
  • 250 g fryst tärnad mango
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 1 påse blandad sallad, 125 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Skala, havlera och skär rödlök i tunna skivor. Sprid ut rödlöken och mangon över kasslern. Krydda med 1 krm svartpeppar.
    3. Blanda matlagningsgrädde, senap och ingefära i en bunke, krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen över kasslern. Strö på riven ost och gratinera 10-15 minuter i ugnen.
    4. Häll av och pressa potatisen. Servera kasslern med potatis och blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Haw 11 juli 2011

    Skulle just lägga upp den här rätten..god och enkel. T.o.m barnen gillade den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben