Fläskytterfilégryta med mango chutney och ingefära

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

I kväll komponerades denna rätten ihop, det blev mycket gott!

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • ½ purjolök
  • 227 g bambuskott + spad
  • 2 msk mango chutney
  • ½ msk färskriven ingefära
  • ½ msk kalvfond
  • ½ msk kinesisk soja
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1½ tsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skiva champinjonerna, strimla fläskytterfilén och hacka purjolöken.
    2. Stek fläskytterfilé, champinjoner och purjolök. Häll i bambuskott och spad, låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, koriander, kalvfond, kinesisk soja, grädde och creme fraiche. Tillsätt koriander och smaka av med salt och peppar. Låt koka i 10 minuter.
    3. Önskas mer sås kan man tillsätta 1 dl vatten tillsammans med bambuskotten och spadet. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Garposkennel 13 januari 2013

    Blev en jättegod söndagsmiddag med lite nudlar till.Full pott från oss alla i familjen.

    malund68 13 januari 2013

    Så skoj att ni gillade det! Tack för kommentaren:-)

    HUMPILA 3 mars 2013

    Testade denna rätt idag.Klar 5:a från mog.Helt underbar.

    dijlah 17 mars 2013

    Provade denna rätt igår och den blev mkt uppskattad!

    gerdann 5 oktober 2014

    Jättegod gryta. Hade inte ingefära och koriander hemma men den smakade bra ändå. Lade i en i en påse wokgrönsaker också. Klar 5:à.

    malund68 5 oktober 2014

    Tack!! Roligt att du gillar den, nästa gång ska jag prova att ha i wokgrönsaker!

    Ove 24 februari 2023

    Hej. När skall ingefäran läggas i grytan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben