Kasslergratäng med pilaffris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och läcker middagsrätt.

Ingredienser

  • 8 hg varmrökt, benfri kassler
  • 1 gurka
  • 2 röda paprikor
  • Mexikansk kryddblandning, Santa Maria e dyl
  • Riven herrgårdsost + parmesanost
  • PILAFFRIS
  • 5 dl ris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • Smör ca 7 msk
  • UGN: 200 grader
  • Instruktioner

    1. Värm smöret (7 msk) i kastrull. Lägg i löken skuren i ringar och låt den puttra utan att ta färg.
    2. Lägg i riset och låt det fräsa tillsammans med med löken utan att ta färg. Häll på buljongen och krydda lätt med peppar och ev 1 tsk salt (behövs ofta inte då buljongen ger tillräcklig sälta).
    3. Koka på svag värme under lock. Rör om försiktigt när vattnet kokat in.
    4. Bred ut riset i en ugnssäker, smord form, strö över gurka i tärningar eller stavar. Skär kasslern i stavar och strö över. Strö över mexikansk kryddblandning.
    5. Avsluta med riven herrgårdsost + riven parmesanost så att det blir ett heltäckande lager.
    6. Grädda i ugn 200 grader i ca 30 min. Gratängen är färdig när osten smält och bildat en gyllene hinna över kött och ris.
    7. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben