Kasslergratäng med svampsås

Serverar: 4 portioner

Den här gratängen hittade jag i mina gömmor

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 250 g färsk svamp
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ msk tomatpuré
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg upp den på ett ungssäkert fat. Stek svamp och lök strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomatpurén, buljongen, soja och grädden och låt såsen koka upp , salta och peppra. Häll såsen över kasslern och strö över osten. Grädda i 225 grader i 15- 20 minuter. Servera potatis och brysselkål till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben