Kasslergratinerad blomkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (500-750g)
  • 1-2 dl salladsgrönsaker
  • 8 skivor kassler
  • 3 dl grädde
  • Chilisås
  • Instruktioner

    Bryt blomkålen i små buketter, skär stocken i bitar, ev späda blad från blasten i strimlor. Koka blomkålen nätt och jämt mjuk i lätt saltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av väl, lägg dem sedan i smord ugnssäker form. Lägg salladsgrönsakerna på blomkålen och kasslerskivorna på salladsgrönsakerna. Blanda grädden med chilisåsen och töm över gratängen. Gratinera i mitten av ugnen, 10-15 min i 250 grader. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 17 augusti 2009

    Perfekt vardagsmat,, snabblagat och gott! Det här kommer jag att laga fler gånger! Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben