Kasslergratinerad squash

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 2 medelstora squash
  • Fyllning
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g strimlad kassler
  • Matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • 400 g skalade tomater på burk, utan spad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º samt 225º.
    2. Dela squashen på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked och hacka det. Pensla skalhalvorna med lite olja, lägg dem i en ugnsform och sätt in dem i ugnen 10-15 minuter 200º, så att de blir nästan mjuka.
    3. Fräs lök och kassler i lite fett i en stekpanna. Tillsätt squash och tärnade tomater. Strö över mjölet, rör om och koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Tag ut skalhalvorna och öka ugnsvärmen. Fördela fyllningen i halvorna och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan fått vacker färg, 10-15 minuter 225º.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulrijoha 31 juli 2009

    Detta var jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben