Kasslergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel gryta till fest.

Ingredienser

  • 400 g benfri kassler
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1 burk ananas i skivor (225g)
  • 1 bit purjolök (ca 5 cm)
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 3-4 msk tomatketchup
  • 1/2 burk krossade tomater (400g)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 pressade vitlöksklyfton
  • 1 krm peppar
  • 1-2 msk rostade flagade mandel
  • Instruktioner

    1. 1. Skär kasslern och paprikan i strimlor. Skär ananasen i bitar och skiva purjolöken. 2. Smält matfettet i en gryta och fräs curryn ca 1 min. Tillsätt kassler, paprika och purjolök. Fräs alltsammans i 5 min. Rör om då och då. 3. Rör ner ketchup, krossade tomater och creme fraiche. Låt grytan koka på svag värme ca 10 min. 4. Blanda ner ananas, krydda med vitlök, paprikapulver och peppar. Smaka av och krydda ev ytterligare. 5. Hetta upp grytan, strö över mandel och servera.
    2. Smakar mycket gott med ris!

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben