Kasslergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Med pepparrot, rädisor och ärtskott blir det lite fart även på kassler.

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 squash
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl creme fraiche
  • Ca 1/3 tub riven pepparrot à 90 g
  • ca 10 rädisor
  • Ev ärtskott
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar och bryn dem lätt i lite matfett. Lägg över den i en gryta. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär squashen i tärningar. Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning och creme fraiche. Låt grytan puttra under lock ca 10 minuter. Tillsätt paprika, squash och broccoli. Låt grytan koka i ytterligare ca 5 minuter på svag värme. Ansa och skiva rädisorna. Smaka av grytan med riven pepparrot, lägg ner rädisorna och låt dem bara bli varma. Strö eventuellt över ärtskott.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben