Kasslergryta

Serverar: 4 portioner

En söndagsgryta med mycket gott i.

Ingredienser

  • 1/2 purjolök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk curry
  • 3 dl passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 4 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 10-12 smålökar
  • 250 g färska champinjoner
  • 500 g kassler
  • Dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka de oskalade lökarna nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten och ta sedan bort skalet. Dela champinjonerna och bryn dem.
    2. Fräs purjo och vitlök tillsammans med curry. Tillsätt tomater, vatten, buljong, grädde och soja. Krydda och koka såsen några minuter.
    3. Lägg i lök, svamp och kassler i såsen och koka upp. Servera med ris och en god grönsallad.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    catlover 17 november 2009

    Tack för ett gott recept med kassler, detta kommer jag att tillaga flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben