Kasslergryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En kalasgryta!

Ingredienser

  • 700 g benfri kassler
  • smör el . margarin
  • 2 - 3 tsk curry
  • 3 dl skuren purjolök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 - 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 1/2 - 3 msk tomatpuré
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl stark grönsaksbuljong (tärning)
  • 2 burkar crème fraiche á 2 dl
  • 2 - 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor. Ta bort ev. fett och strimla köttskivorna.
    2. Fräs matfett och curry i en stor stekgryta. Lägg i köttet och låt bryna i curryn. Lägg i grönsaker och vitlök och låt alltsammans puttra tills grönsakerna mjuknar men har en viss spänst kvar.
    3. Tillsätt tomatpuré och rör om ordentligt. Vispa ihop mjöl och buljong till en slät redning och vispa ner lite i taget i grytan under kraftig omrörning.
    4. Ta grytan av värmen och tillsätt crème fraiche. Koka upp och späd med grädde, lite åt gången.
    5. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben