Kasslergryta med Ananas och Hästkött

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Jag var iväg till affären idag, då såg jag att de hade en förpackning med Hamburgerkött(tunna skivor), på rea, och det stod att huvudingrediensen var hästkött. Jag tänkte först göra lasagne, för det verkar vara vad matproducenterna gör, men sen såg jag att de även reade ut kassler. En snabb fundering över vad man kan göra med de båda, så kom jag på att Ananas passar ju bra ihop med Kassler.

Ingredienser

  • 200 g hamburgerkött
  • 600 g kassler
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 habanero-peppar
  • 400 g tomater passerade
  • 2 dl creme fraiche lätt
  • 340 g ananas i egen juice (avrunnen vikt)
  • 3 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Smör till stekning
  • 1 msk vetemjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Strimla Hamburgerköttet, samt tärna gula löken och kasslern. Fräs i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftorna och Habaneron. Det går bra att kärna ur Habanero-pepparen innan man hackar den om man inte vill ha maten så stark (eller ha i mera om man vill ha den starkare). Tillsätt chili och vitlök och häll över allt i en stor gryta. Sikta över mjölet och rör runt. Tillsätt Passerade Tomater, Creme Fraiche och Ananas med juicen. Lägg i lagerblad och köttbuljong. Smaka av med salt (behövs egentligen inte eftersom Kasslern är ganska salt i sig). Låt småputtra så att smakerna gifter sig.
    2. Servera med Ris

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben