Kasslergryta med thaitouch

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod att göra dagen innan. Fungerar perfekt både till vardags och fest. Smackig (Cornelia 3 år.)

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 1 liten burk crème fraiche 15%, ta den fetthalt du vill ha
  • 1 frp matlag grädde 15%, ta även här den du vill ha
  • 1 röd paprika
  • 1 lagom stor purjolök
  • 1 burk majs, jag brukar ta en liten burk
  • 1 burk syltlök
  • Ca 3 msk tomatpuré, efter smak
  • 2 tsk grön currypasta, man kan ta röd currypasta om man vill ha lite mindre smak/styrka
  • Ca 2 klyftor vitlök, riven
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i önskade bitar, jag brukar skära den i strimlor ganska så smala. Likaså med paprikan och purjon.
    2. Stek först kasslern och och häll över i en kastrull/traktörpanna. Stek därefter grönsakerna utan att skölja ur pannan (om man gör det så tillsätt lite fett). Grönsakerna ska svettas en aning. Häll sedan över dessa till kasslern.
    3. Blanda under tiden allting som är till såsen det vill säga: Crème fraichen, grädden, tomatpurén och thaicurryn.
    4. OBS! Grön curry pasta blir väldigt stark om man tar för mycket av den. Peppar Inget salt för kasslern är salt så det räcker.
    5. Häll på såsen över grönsakerna och kassler och låt puttra i ca 10 minuter. Häll sedan i majsen och hälften av syltlöken (obs inte lagen som löken ligger i) vitlöken brukar jag riva i precis innan servering. Rör om och låt puttra några minuter extra.
    6. Serverva med ris, pasta eller potatismos. Sallad. MUMMA supergott om man gör den dagen innan.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    Maahl 10 december 2008

    Lagade den med röd currypasta och uteslöt syltlöken. Den blev mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben