Kasslerlåda med broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här en gammal favorit som min mamma lagade ofta när jag och mina syskon var små.

Ingredienser

  • 500 g rå broccoli
  • 300 g tunt skivad kassler
  • 2 påsar bearnaisesås extrakryddad
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela broccolin i buketter och ångkoka den i ca 3-5 minuter. Häll upp den i en ugnsfast form. S
    2. mält smöret och pressa i vitlöken, låt dra. Skiva kasslern tunt, ringla vitlöksmöret över broccolin. Lägg kasslern ovanpå.
    3. Vispa ihop bearnaisesåsen men använd mindre smör än vad som står på förpackningen. Häll över kassler och broccolin.
    4. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
    5. Servera med ris och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 19 oktober 2008

    Jättegott och enkelt att laga! Går även att äta som den är, jag la till lite blomkål i då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben