Kasslerpaj med vitlök

Serverar: 6 portioner

Tid: 27 minuter

Mycket omtyckt i familjen, det går åt Gott med sallad till..

Ingredienser

  • 50 g flytande margarin
  • 2 dl mjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 125 g lätt kesella 1%
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 brk cantadou vitlöksost
  • 7 cm kassler
  • 1 brk champinjoner ( spara spadet )
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl riven ost 10%
  • Stuvning
  • 2 msk smör
  • 2½ msk mjöl
  • 2½ dl mini matlagningsgrädde
  • 2½ dl svampspad
  • Instruktioner

    Blanda degen och förgrädda pajskalet i 200° i cirka 7 minuter. Bred ut osten i botten av pajskalet. Tärna kasslern i små bitar och strimla purjolöken. Bryn kassler, svamp och purjo i smöret. Lägg i röran i pajskalet. Smält smöret till stuvningen, häll i mjölet och späd med matlagningsgrädde och svampspad. Rör hela tiden så inte det bildas några klumpar. Häll stuvningen i pajskalet och strö till sist över riven ost. Gratinera i 200° i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben