Kasslerspett med varm ananassalsa

Serverar: 2 portioner

Välj en kasslerbit utan insprängt fett. Skär bort eventuell fettkant. Trä upp kasslerskivorna på spett, då blir det som en liten skål där man kan lägga i salsan.

Ingredienser

  • 200 g kassler
  • Ananassalsa
  • 1 burk krossad ananas (175 g)
  • 3/4 - 1 tsk finhackad röd spansk peppar
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 finstrimlad salladslök
  • Servera med
  • potatismos utan smör
  • haricots verts
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i tunna skivor ca 3 mm tjocka. 2. Häll ananaskrosset med spad, spansk peppar, vinäger och strö- sockret i en kastrull. Låt det sjuda 5 min. Tillsätt salladslöken efter halva tiden. 3. Stek kasslerskivorna utan fett i en grillpanna. Trä upp dem på grill- spett. Vik skivan lite och trä igenom ett grillspett. Lägg en sked varm ananassalsa i skålen som bildas. 4. Servera med potatismos och haricots verts.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben