Katarinas GI-gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott alternativ till potatis, ris eller pasta. Även bra för dig som tänker på vikten. Grunden är spenat, broccoli, zucchini och sockerärtor. Sedan lägger du till vad du har hemma.

Ingredienser

  • 2 stora påsar färsk spenat
  • 1 zucchini
  • 1 broccoli
  • 2 morötter
  • 2 paprika
  • 1 lök röd eller gul
  • 150 gram sockerärtor
  • Olja att steka i
  • Instruktioner

    Fräs spenaten i en panna. Krydda med salt och vitlökspulver. Lägg den frästa spenaten i en ugnsfast form. Skiva zucchinin i fjärdedelar. Bryn i pannan och krydda med salt och lite vitlökspulver. Lägg över den frästa spenaten. Strimla morötterna och löken. Fräs i pannan och lägg därefter i ugnsformen. Skär paprikan i mindre bitar och fräs även den i pannan. Lägg i ugnsformen. Koka broccolin och sockerärtorna i ca 2 minuter. Lägg dem därefter med de andra grönsakerna i formen. Salta och peppra från kvarn och värm i microvågsugn ett par minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben