Katarinas grillade fiskpaket
Min kompis Katarina rekommenderade att jag skulle testa detta fiskpaket. Och det ångrade jag inte, det var jättegott och snabbt gick det att få middagen på bordet, 10-12 minuter på grillen.
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé
Ca 400 g kokt kall potatis
1 liten påse CajP´s fisk marinad, 60 ml
1 liten fänkål
Körsbärstomater
Salt
Vitpeppar
Aromsmör
100 g mjukt smör
1 lime
1 citron
1 dl fint hackad färsk basilika
Salt
Vitpeppar
Socker
Tillbehör
4 folieark
Instruktioner
- Marinera laxbitarna i 5-6 timmar. Koka potatisen och låt den kallna.
- Aromsmör:
Riv skalet från limen och citronen, blanda i det mjuka smöret. Tillsätt saft från lime och citron, efter tycke och smak. Rör ner den hackade basilikan. Tillsätt salt, vitpeppar och lite socker. Ställ i kylskåpet ett litet tag.
- Smörj foliearken med lite smör, lägg på den marinerade fisken. Salta och peppra fisken.
- Skär potatisen i ca 1 cm skivor, lägg potatisen runt fisken. Skär fänkålen i tunna, tunna skivor och strö över.
- Dela körsbärstomaterna i två bitar och lägg i paketet.
- Klicka ut aromsmöret över fiskbitarna. Nyp ihop foliepaketen och sätt på grillen i ca 10-12 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)