Katarinas grillade fiskpaket

Serverar: 4 portioner

Min kompis Katarina rekommenderade att jag skulle testa detta fiskpaket. Och det ångrade jag inte, det var jättegott och snabbt gick det att få middagen på bordet, 10-12 minuter på grillen.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • Ca 400 g kokt kall potatis
  • 1 liten påse CajP´s fisk marinad, 60 ml
  • 1 liten fänkål
  • Körsbärstomater
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Aromsmör
  • 100 g mjukt smör
  • 1 lime
  • 1 citron
  • 1 dl fint hackad färsk basilika
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Socker
  • Tillbehör
  • 4 folieark
  • Instruktioner

    1. Marinera laxbitarna i 5-6 timmar. Koka potatisen och låt den kallna.
    2. Aromsmör: Riv skalet från limen och citronen, blanda i det mjuka smöret. Tillsätt saft från lime och citron, efter tycke och smak. Rör ner den hackade basilikan. Tillsätt salt, vitpeppar och lite socker. Ställ i kylskåpet ett litet tag.
    3. Smörj foliearken med lite smör, lägg på den marinerade fisken. Salta och peppra fisken.
    4. Skär potatisen i ca 1 cm skivor, lägg potatisen runt fisken. Skär fänkålen i tunna, tunna skivor och strö över.
    5. Dela körsbärstomaterna i två bitar och lägg i paketet.
    6. Klicka ut aromsmöret över fiskbitarna. Nyp ihop foliepaketen och sätt på grillen i ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben