Katarinas kalla paj

Serverar: 6 portioner

En höjdpunkt varma sommardagar.

Ingredienser

  • Deg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 225 g margarin
  • 7 dl riven Västerbottensost
  • 4½ msk filmjölk
  • Fyllning
  • 2 brk crème fraiche
  • 2 tsk salladskrydda
  • 2 hg rökt skinka
  • 1 purjolök
  • 15-20 cm gurka
  • 6 persikohalvor
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, margarin och riven ost, blanda sist ner filmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 12 min. Låt pajbottnen svalna. Gör under tiden fyllningen.
    3. Skär gurkan, purjon, skinkan och persikorna i små bitar. Rör ner allt det skurna i crème fraiche och smaksätt med salladskrydda. Bred fyllningen över den kalla pajbottnen och förvara den kallt tills servering.
    4. Tips! Om man skär mindre bitar kan man ha den på ett buffébord.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben