Katrinplommon fyllda med valnötter

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Ursprung från antikens Damascus.

Ingredienser

  • Ca 24 stora urkärnade katrinplommon, om ni inte kan hitta urkärnade, så kan ni kärna ur dem själva. Försök att få dem så hela som möjligt
  • Ca 24 valnötshalvor
  • 1 ½ dl vatten
  • 1½ dl rödvin
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 2 msk strösocker
  • 1 msk rosenvatten
  • Instruktioner

    1. Fyll plommonen med valnöthalvorna och kläm i hop den ordentlig så att nötterna hålls på plats.
    2. Lägg plommnen i en kastroll tillsammans med vatten och vin,låt det koka upp på svag värme och sedan små koka i ca 30 minuter.
    3. Häll upp plommonen i portions skålar eller i en större skål och låt det kallna
    4. Vispa i hop grädde tillsätt socker och rosenvatten. Häll grädden över plommonen och kyl rätten före serveringen, Den blir ännu godare om de få stå ett dygn före serveringen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben